Flicka blir sexuellt ofredad av fotfetischist

Flicka blir sexuellt ofredad av fotfetischist

En 21-årig man träffade en flicka, född 2002, varje vecka för att ”leka” med henne. Leken bestod i att mannen fick flickan att gå på hans mage, ibland med högklackade skor och ibland utan. Det hände också att mannen luktade, slickade och sög på hennes fötter. Ibland förmådde han flickan att sitta på hans ansikte. Båda två hade alltid kläder på sig.

Flickan uppgav att hon inte tyckte att lekarna var roliga och att det inte kändes bra.

Mannen medgav att han var fotfetischist men han hävdade att lekarna med flickan aldrig innebar något sexuellt för honom. Han hävdade också att de gånger som flickan hade suttit på hans ansikte hade han alltid haft något över huvudet, exempelvis ett täcke.

Tingsrätten resonerade och kom fram till att det faktum att mannen aldrig klätt av sig eller tillfredsställt sig själv i samband med lekarna talade emot att handlingarna skulle ha haft sexuell karaktär. Å andra sidan bedömde tingsrätten att ”lekarna” hade haft en klar och otvetydig sexuell prägel för mannen. Sammantaget fann tingsrätten att mannens sexuella preferenser tillsammans med att ”lekarna” haft en klar och sexuell prägel gjorde att gärningen måste bedömas som sexuellt ofredande.

Hovrätten fastställde tingsrättens dom och dömde mannen för sexuellt ofredande till villkorlig dom och dagsböter. Flickan tillerkändes ett skadestånd om 35 000 kr.