Spela in alla sexuella ofredanden och polisanmäl!

Spela in alla sexuella ofredanden och polisanmäl!

När nu sexuellt ofredande diskuteras i alla media är det dags att damma av mitt gamla förslag som jag, för några år sedan, försökte få gehör för men som ingen var intresserad av att diskutera.

När någon utsätts för brott ligger det i allas intresse att brottet anmäls och att den som begått brottet döms för det. På så sätt finns det i alla fall en liten möjlighet att brottslingen inte begår något brott igen och att den som utsatts för brottet ska få upprättelse och kanske ett skadestånd.

För att gärningspersonen ska kunna dömas krävs det dock bevisning. Det är oftast pga brist på bevisning som förundersökningar läggs ner. Om alla tjejer (det är ju oftast tjejer som blir sexuellt ofredade) samlade in bevisning på alla sexuella ofredande som de är med om och sedan polisanmäler måste helt enkelt dessa brott prioriteras på alla polisstationer. Om det kommer in flera tjejer varje dag och polisanmäler killarna (det är säkert ofta samma killar som kommer att bli polisanmälda) så måste något hända på polisstationerna och tjejerna måste bli tagna på allvar.

Vad för slags bevisning behövs? För det första kan tjejer vittna för varandra. Ofta sker ju de sexuella ofredandena mot flera tjejer samtidigt eller så riktas det sexuella ofredandet mot en av flera tjejer som står i grupp. För det andra kan, om tjejerna, när de ser de killar som de misstänker kommer att sexuellt ofreda dem, förbereda sina smartphones och filma det sexuella ofredandet eller spela in det sexuella ofredande på ljudfil, och då kommer de att ha utmärkt bevisning att visa upp för polisen. Om tjejerna skulle vara rädda för att spela in killarna öppet så går det ju alltid att både filma och spela in ljud i smyg utan att den som blir inspelad märker något.

Låt oss hoppas att alla tjejer vågar (och tar sig tid) att polisanmäla varje sexuellt ofredande och att vi så småningom får en värld fri från sexuella ofredanden !