Tingsrätten dömer expojkvän för bland annat mord på kvinna i 30-årsåldern 

Tingsrätten dömer expojkvän för bland annat mord på kvinna i 30-årsåldern 

Under våren 2018 anträffade polisen en död kvinna i 30-årsåldern i ett badkar. I lägenheten tultade kvinnans treåriga dotter omkring. Den som hade ringt polisen var kvinnans expojkvän.

Händelsen rubricerades initialt som självmord. På grund av att kvinnans familjemedlemmar och vänner självmant tog kontakt med polisen med sina misstankar om att expojkvännen låg bakom kvinnans död, omrubricerades händelsen kort därefter, från självmord till mord, och mannen frihetsberövades. Förundersökningen pågick sedan under knappt ett år och igår meddelade tingsrätten sin dom.

Tingsrätten konstaterar att mannen förberett en spruta med ett morfinliknande preparat, att kvinnan både svalt och injicerats med preparatet, att hon lagts i ett vattenfyllt badkar och att hon sedan dött i badkaret. Mannen lämnade barnet ensamt kvar med kvinnan som sedan vistades med sin döda mamma i flera timmar innan polisen bröt upp dörren. Tingsrätten anser det inte ställt utom rimligt tvivel att kvinnan avlidit i närvaro av mannen men att mannen i vart fall lämnat kvinnan i badkaret, likgiltig inför hennes död.

Eftersom mannen begått andra gärningar mot kvinnan under parternas relation bedömer tingsrätten vidare att mannen ska dömas för bland annat grov kvinnofridskränkning mot kvinnan då han på olika sätt har misshandlat, hotat och ofredat kvinnan vid flera tillfällen under en åttamånadersperiod. Mannen döms därtill för att han skickat bilder på kvinnan i en sexuell situation till hennes mamma.

Parallellt med relationen till den mördade kvinnan hade mannen ytterligare en relation med en kvinna som han delvis involverade i mordet. Därtill utövade han olika former av våld mot denna kvinna, för vilka händelser tingsrätten också dömer honom för.

Mannen döms därtill för misshandel och grovt förtal m.m mot en tredje kvinna som han filmade när han vid olika tillfällen begick brott mot henne. Bland annat askade han i hennes hår samt hällde superlim och nagellack på hennes kropp och i hennes hår. Vid något av dessa tillfällen har kvinnan endast haft underkläder på sig och sovit, vid ett annat tillfälle har han filmat henne i duschen. Filmerna har han sedan spridit på Snap chat till sitt stora antal följare.

Tingsrätten anser att mannen gjort sig skyldig till brott avseende 14 åtalspunkter och bestämmer hans påföljd till 18 års fängelse. Mannens försvarare har i media förklarat att allt talar för att mannen kommer att överklaga tingsrättens dom.